Home » lessen » portretlessen

PORTRETLESSEN 2021

Loop jij al langere tijd met het idee rond dat je graag wilt leren hoe je een portret tekent en schildert?, en vooral dat het dan ook nog een gelijkend portret wordt? Wacht dan niet langer en geef je op voor mijn lessen.

We gaan werken met diverse materialen en technieken en je zult ontdekken hoe fijn het is om vrij te kunnen werken tot een treffend eindresultaat.

 

Je kunt je nu aanmelden voor een serie van 12 lessen.  Begin september 2021 gaan de nieuwe portretlessen van start voor zowel de beginnende als gevorderde schilder.

 

LOKATIE: Hotel de ABDIJ (ruimte rechts, bereikbaar via de binnenplaats van het hotel)

Markt 30A  DOKKUM (er is parkeergelegenheid op de Markt)

Tijdstip: maandagavond    19..30-22.00 uur  VOL  (je kunt je nog wel inschrijven voor de reservelijst)

of              dinsdagavond    19.30-22.00 uur   1 plek vrij

of              dinsdagochtend  9.30-12.00 uur    VOL (je kunt je nog wel inschrijven voor de reservelijst)

START:   begin SEPTEMBER 2021 (exacte datum volgt)

Kosten: Euro 230,- (12 lessen) incl. koffie/ thee, exclusief materialen. Je kunt bij mij in het ATELIER eventueel materialen aanschaffen.

Prijs is inclusief modelkosten. We gaan 4 lessen naar levend model schilderen. (wat ontzettende leerzaam is)

 

Je leert tijdens deze lessen portrettekenen en schilderen naar eigen portretfoto afwisselend met lessen naar levend model. Een aantal lessen ga ik stap voor stap uitleggen hoe je een portret opbouwt , waarna je gelijk zelf aan de slag kunt.

Er ligt ook veel nadruk op het belang van goed leren kijken en het ontwikkelen van technische vaardigheden om je observaties vorm te geven in verf.

Het spanningsveld tussen goed kijken en weergeven biedt bijzondere mogelijkheden om de gewenste effecten te bereiken op het doek.

Je hebt zelf de keuze of je met acryl en/of olieverf wilt schilderen (heb je geen ervaring met olieverf dan kun je dit tijdens deze lessen leren).

Er wordt aandacht besteed aan compositie, verhoudingen, licht-donker en kleurenleer. Tevens besteed ik extra aandacht om te experimenteren met de ondergrond, je zult zien dat je door deze techniek vrijer leert schilderen.

We gaan kijken naar voorbeelden van portretten van kunstenaars uit diverse stijlen en na elke les gaan we het gemaakte werk met elkaar bespreken.

Voor mij is het heel erg belangrijk dat je je eigen schilderstijl ontwikkelt, ik schenk daar dan ook extra aandacht aan tijdens de les. 

Uiteindelijk hoop ik dat je net zoveel vrijheid ervaart tijdens het creëren en dat het je steeds natuurlijker af gaat.

 

Opgave via de inschrijf link, wil je meer informatie vraag aan via de informatie link

Impressie van portretten van cursisten tijdens de les.

Snelle portretstudies 15 minuten naar levend model