NIEUWS: medio JANUARI 2023 START IK WEER MET EEN NIEUWE SERIE VAN 12 LESSEN 

 

PORTRETLESSEN start 23 en 24 januari 2023

Loop jij al langere tijd met het idee rond dat je graag wilt leren hoe je een portret tekent en schildert? (of wil je je kennis uitbreiden?) en vooral dat het dan ook nog een gelijkend portret wordt? Wacht dan niet langer en geef je op voor mijn lessen.

We gaan werken met diverse materialen en technieken en je zult ontdekken hoe fijn het is om vrij te kunnen werken tot een treffend eindresultaat.

Tevens gaan we een aantal lessen naar model werken wat enorm leerzaam is.

 

Je kunt je nu nog aanmelden voor een serie van 12 lessen

23 & 24 januari  gaat deze nieuwe groep van start voor zowel de beginnende als gevorderde schilder.

LOKATIE: Hellinghus      

                 Zuiderbolwerk 79  DOKKUM

maandagavond       19.30-22.00 uur   1 plek vrij

dinsdagochtend       9.30-12.00 uur    2 plekken vrij

dinsdagavond         19.30-22.00 uur    VOL

  

Kosten: Euro 240,- (12 lessen) incl. koffie/ thee, exclusief materialen. Je kunt er ook voor kiezen om bij mij in de lessen materialen zoals houtskool, acryl-en olieverf, medium etc. te gebruiken, je betaald voor 12 lessen dan Euro 25,- extra. (wel je eigen kwasten meenemen)

 

Je leert tijdens deze lessen portrettekenen en schilderen naar eigen portretfoto afwisselend met lessen naar levend model. Een aantal lessen ga ik stap voor stap uitleggen hoe je een portret opbouwt, waarna je gelijk zelf aan de slag kunt.

Er ligt ook veel nadruk op het belang van goed leren kijken en het ontwikkelen van technische vaardigheden om je observaties vorm te geven in verf.

Het spanningsveld tussen goed kijken en weergeven biedt bijzondere mogelijkheden om de gewenste effecten te bereiken op het doek.

Je hebt zelf de keuze of je met acryl en/of olieverf wilt schilderen (heb je geen ervaring met olieverf dan kun je dit tijdens deze lessen leren).

Er wordt aandacht besteed aan compositie, verhoudingen, licht-donker en kleurenleer. Tevens besteed ik extra aandacht om te experimenteren met de ondergrond, je zult zien dat je door deze techniek vrijer leert schilderen.

We gaan kijken naar voorbeelden van portretten van kunstenaars uit diverse stijlen en na elke les gaan we het gemaakte werk met elkaar bespreken.

Voor mij is het heel erg belangrijk dat je je eigen schilderstijl ontwikkelt, ik schenk daar dan ook extra aandacht aan tijdens de les. 

Uiteindelijk hoop ik dat je net zoveel vrijheid ervaart tijdens het creëren en dat het je steeds natuurlijker af gaat.

 

Opgave via de inschrijf link. Wil je meer informatie vraag deze dan aan via de informatie link.

 

Rechts een impressie van de nieuwe locatie "het Hellinghus".

Impressie van portretten van cursisten tijdens de les.

Snelle portretstudies 15 minuten naar levend model