Anna-Seaske


Hallo en welkom op mijn site. Wat fijn dat je geïnteresseerd bent in mijn werk wat je kunt zien in de etalage aan de Diepswal te Dokkum.

Mijn naam is Anke Wijnia, ik schilder vooral portret en model (vrij werk en in opdracht) in mijn eigen atelier in Dokkum en Franeker, waar tevens mijn galerie gevestigd is. Daarnaast  geef ik lessen en workshops op diverse locaties in het land. (meer info vind je op deze site)

Het schilderij welke je links in de etalage ziet is Eline, 1 van mijn modellen welke ik in een groenrijke, botanische omgeving heb geplaatst. Zij is onderdeel van een wandschilderij bij bistro Sinnyn te Franeker, waar dit portret en nog 2 andere portretten onderdeel van zijn.

Het schilderij wat je rechts in de etalage ziet is 1 van mijn friese modellen, Anna -Seaske.  Ik heb een hele serie gecreëerd,  "model op het WAD en in het WATER”. WAD&WATER 

Deze serie bestaat uit 21 werken waarin ik de emotie van het model op het doek laat spreken. Deze innerlijke emotie vertaal ik in het model en haar natuurlijke omgeving.

Alsof het model verbonden is met de aarde, zo uit het slik getrokken is....als of zij zichzelf in een serene rust totaal overgeeft aan het water, haar natuurlijke omgeving.

Als je geïnteresseerd bent in 1 van deze werken of een ander schilderij dan kun je geheel vrijblijvend contact met mij opnemen via onderstaande link.

Op mijn website vind je tevens meer informatie over mij en mijn werk.  Als je een portret van iemand die je dierbaar is wilt laten maken door mij dan kun je vrijblijvend informatie aanvragen.

Alvast dank voor je interesse en wie weet tot ziens.

Eline, acryl & olieverf op linnen afm. 80 x 120

Anna-Seaske op het WAD, houtskool, acryl & olieverf op linnen afm. 150 x 100