Lise Marin


Hallo en welkom op mijn site. Wat leuk dat je mijn werk hebt gezien in de etalage aan de  Diepswal. 

Mijn naam is Anke Wijnia, ik schilder vooral portret en model in mijn eigen atelier in Dokkum en Franeker, waar tevens sinds kort mijn galerie gevestigd is. Daarnaast  geef ik lessen en workshops en creëer ik naast mijn vrije werk portretten (en model)  in opdracht. 

Het schilderij wat je rechts in de etalage ziet is van Lise Marin, zij is 1 van mijn drie friese modellen uit de serie  "model op het WAD en in het WATER”. WAD&WATER 

Deze serie bestaat uit 21 werken waarin ik de emotie van het model op het doek laat spreken. Deze innerlijke emotie vertaal ik in het model en haar natuurlijke (friese)omgeving.

Alsof het model verbonden is met de aarde, zo uit het slik getrokken is....als of zij zichzelf in een serene rust totaal overgeeft aan het water, haar natuurlijke omgeving.

Links in de etalage vind je een portret van Mette en daarnaast hangt 1 van mijn serie naakten geschilderd naar model vanuit een zwarte ondergrond.

Als je geïnteresseerd bent in 1 van deze werken of een ander schilderij dan kun je geheel vrijblijvend contact met mij opnemen via onderstaande link.

Op mijn website vind je tevens meer informatie over mij en mijn werk.  Als je een portret van iemand die je dierbaar is wilt laten maken door mij dan kun je vrijblijvend informatie aanvragen.

Alvast dank voor je interesse en wie weet tot ziens.

Lise Marin in het water, acryl en olieverf