Home » maxima

Grootdiep pop-up 


Hallo en welkom, wat leuk dat je mijn werk hebt gezien in de pop-up galerie aan de diepswal in Dokkum.  Graag laat ik je kennis maken met mijn pop-up galerie en wat mijn werkzaamheden zijn. Dit portret van Maxima heb ik geschilderd in mijn atelier aan de kleine oosterstraat in Dokkum waar je tevens (op afspraak) kunt kennismaken met mij en de diversiteit in mijn werk.

 

Als je geïnteresseerd bent dan kan ik je ook uitleg geven over de wijze hoe ik dit portret heb opgebouwd. Voor het kunstenaars magazine "Atelier" heb ik een instructief geschreven waarbij ik in beeld en tekst uitleg geef over mijn werkwijze. Heb je interesse voor dit portret of wil je een portret van iemand die je dierbaar is laten maken door mij dan kun je vrijblijvend informatie aanvragen.

Maxima

Máxima Zorreguieta werd geboren als het oudste kind van Jorge Zorreguieta en Maria del Carmen Cerruti. De naam 'Máxima' komt van haar overgrootmoeder Máxima Bonorino 1874–1965); een dochter van Máxima González y de Islas en een verwante van generaal Justo José de Urquiza, president van Argentinië (1854–1860).[2]

Zij heeft twee broers: Martín en Juan. Haar jongere zus Inés pleegde in 2018 zelfmoord. Daarnaast heeft Máxima drie halfzusters uit een eerder huwelijk van haar vader: Dolores, María en Ángeles. Zij groeide op in een bescheiden appartement in de straat Uriburu, in de wijk Barrio Norte in Buenos Aires. De familie bracht de zomervakanties door in Mar del Plata. Tijdens de wintersportvakanties verbleef het gezin in een eigen vakantiehuisje in Bariloche, een Argentijns vakantieoord. Van haar ouders mocht ze als kind niet televisiekijken.[3]

Máxima doorliep de middelbare school het Northlands, een op Britse aristocratische tradities geënt opleidingsinstituut, gelegen in Olivos, een chique buitenwijk van Buenos Aires. Zij ging vervolgens economie studeren aan de Universidad Católica Argentina. Als studente werkte zij in 1989 en 1990 bij Mercado Abierto S.A., waar zij onderzoek verrichtte naar software voor de financiële markten. Van 1992 tot 1995 was zij werkzaam op de verkoopafdeling van Boston Securities S.A. in Buenos Aires. In dezelfde periode gaf zij Engelse les aan kinderen en volwassenen, en wiskundeles aan middelbare scholieren en eerstejaarsstudenten.