Home » portret&model » WAD&WATER

IMPRESSIE van mijn nieuwe werk model op het WAD en in het WATER te zien in mijn Atelier aan de Kleine Oosterstraat 12 in DOKKU,M.,Tevens zijn een aantal werken in Herberg de Waard van Ternaard te zien, periode december 2017 t/m maart 2018. Waard van Ternaard  

model in het water. afm. 50x 1 50 verkocht

model op het WAD III afmeting 100x 160 verkocht

Model Anna Seaske IV op het WAD IV afmeting 80x 1 20  verkocht

model op het WAD Willemina IV afmeting 100x120cm verkocht

CITAAT:

Met haar schilderijen “model op het WAD en in het WATER” wil Anke u meenemen in haar emotie op het doek. Deze innerlijke emotie vertaalt zij in het model in haar natuurlijke (friese)omgeving.

Alsof het model verbonden is met de aarde, zo uit het slik getrokken is....als of zij zichzelf in een serene rust totaal overgeeft aan het water, haar natuurlijke omgeving.

Met haar emotie weet zij het model te verbinden met een landschappelijke ervaring, hiervoor gebruikt zij haar eigen pure lichamelijke ervaring.. Tijdens het schilderproces is Anke dicht bij zichzelf en ervaart zij puur het moment. Het hectische leven van alle dag, de beslommeringen, het moeten en het zorgen voor laat zij los in haar eigen wereld van het creëren op het doek. “Dichter bij mezelf dan dat kan ik niet zijn”

Deze vertaling vindt zij in het wad, het aardse, het fysieke, het gevoelsmatige, de verbinding van zichzelf met de natuur. Alsof zij een weerspiegeling van zichzelf op het doek heeft weten te vertalen......                    

Anke neemt u graag mee in haar wereld op het wad en in het water.