Medio SEPTEMBER 2024 start ik weer met een nieuwe serie  PORTRET lessen in mijn Atelier te FRANEKER. Je kunt je hiervoor nu alvast opgeven.

Heb je vragen of wil je kennismaken met mijn manier van lesgeven ? neem dan gerust contact met mij op dan kan ik je meer uitleg geven. 

 

Loop jij al langere tijd met het idee rond dat je graag wilt leren hoe je een portret tekent en schildert? (of wil je je kennis uitbreiden?) en vooral dat het dan ook nog een gelijkend portret wordt? Aarzel dan niet langer en geef je op voor mijn lessen.

 

We gaan in de lessen werken met diverse materialen en technieken en je zult ontdekken hoe fijn het is om vrij te kunnen werken tot een treffend eindresultaat.

Je kunt je nu aanmelden voor een serie van 7 of 12 lessen

Op maandag,  dinsdag en vrijdag gaan de nieuwe groepen van start voor zowel de beginnen

de als gevorderde schilder. 

LOKATIE: Atelier Anke Wijnia

                 Dijkstraat 50

                 FRANEKER             

maandagmiddag  (7x)   13.00-17.00 uur    les data 16-9, 30-9, 14-10,

 * 1x per 14 dagen les                                   28-10, 11-11, 25-11, 9-12

maandagavond  (12x)   19.30-22.00 uur    les 1 maandag 16-9 (1 plek vrij)

*iedere week les muv de herfstvakantie

dinsdagochtend (12x)    9.30-12.00 uur     les 1 dinsdag 17-9

*iedere week les muv de herfstvakantie

vrijdagmiddag     (7x)   13.00-17.00 uur      les data 13-9, 27-9, 11-10,          * 1x per 14 dagen les      (VOL)                     25-10, 8-11, 22-11, 6-12

 

Kosten 12 lessen maandagavond of dinsdagochtend:

Euro 270,- (12 lessen) incl. koffie/ thee, exclusief materiaal.

Je kunt er voor kiezen om bij mij in de lessen materiaal zoals houtskool, acryl-en olieverf, medium etc. te gebruiken. Je betaald voor 12 lessen dan Euro 40,- extra. (wel je eigen kwasten meenemen)

 

Kosten 7 lessen maandagmiddag of vrijdagmiddag

Euro 252,- ( 7 lessen incl. koffie/thee, exclusief materiaal)

Je kunt er voor kiezen om bij mij in de lessen materiaal zoals houtskool, acryl-en olieverf, medium etc. te gebruiken. Je betaald voor 12 lessen dan Euro 37,- extra. (wel je eigen kwasten meenemen)

 

Geen les is hetzelfde, daardoor leer je welke stijl, techniek het beste bij jou past. Een aantal lessen ga ik stap voor stap uitleggen hoe je een portret opbouwt, waarna je gelijk zelf aan de slag kunt.

Goed waarnemen is een belangrijk aspect bij het vertalen van de emotie van de geportretteerde op het doek, ik leer je je technische vaardigheden vorm te geven in verf.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan compositie, verhoudingen, licht-donker en kleurenleer. Tevens besteed ik extra aandacht om te experimenteren met de ondergrond, je zult zien dat je door deze techniek vrijer leert schilderen.

We gaan kijken naar voorbeelden van portretten van kunstenaars uit diverse stijlen en na elke les gaan we het gemaakte werk met elkaar bespreken.

Voor mij is het erg belangrijk dat je je eigen schilderstijl ontwikkelt, ik schenk daar dan ook extra aandacht aan tijdens de les. 

Uiteindelijk hoop ik dat je net zoveel vrijheid ervaart tijdens het creëren en dat het je steeds natuurlijker af gaat. 

 

Opgave via de "inschrijven" link. Heb je vragen of wil je meer informatie?, gebruik dan de "informatie" link

Mijn atelier & lesruimte

 De binnentuin

Impressie van cursisten tijdens diverse lessen.

Impressie van portretten van cursisten tijdens de les.

Snelle portretstudies 15 minuten naar levend model