Dagworkshop portret 

Op zaterdag 23 juli 2022  geef ik een extra dagworkshop portret in samenwerking met Museum Het Admiraliteitshuis & KB foods & drinks https://kbfood.nl/ 

Deze workshop wordt gegeven op een bijzondere locatie in de binnenstad van het historische stadje Dokkum en is geschikt voor iedereen met en zonder ervaring op het gebied van (portret)schilderen. 

Je leert in 1 dag met verschillende technieken werken, een getekend portret in houtskool (studie), onderlaag in acrylverf en het uiteindelijke portret in olieverf. Echt ideaal als je ook eens wilt ervaren hoe het is om met olieverf te schilderen.


 

Programma dagworkshop:

zaterdag 23 juli 2022

 

9:30                - ontvangst met koffie/thee gebak

10:00-12:30  - workshop ochtend in het Hellinghus

12:30-13:30  - uitgebreide lunch in restaurant KB foods & drinks

13:30-16:30  - workshop vervolg incl. nabespreking en drankje

Kosten: 

€ 120,-- p.p.  *inclusief schildersmaterialen/doek 40 x 50 cm (zelf een portretfoto meenemen)  

 

De workshop wordt door Anke gegeven in het historische gebouw, het Hellinghus gelegen aan de prachtige grachten van Dokkum. Een zeer inspirerende locatie waar het mogelijk is zowel binnen als buiten te werken.

Graag leert Anke u haar manier van portretschilderen. Haar eigen technische opbouw vanuit de ondergrond met structuur & acrylverf en het schilderen van het uiteindelijke portret in olieverf gaat zij u demonstreren in stappen, waarbij u na elke stap gelijk zelf aan de slag kunt. Tevens gaan we aan de slag met het oefenen van het portret in houtskool, u zult ervaren hoe fijn dat werkt.

Graag neemt Anke u mee in haar vertaalslag van het portret. Hierbij in het kort uitleg over hoe we te werk gaan.

We gaan werken met materiaalcontrast op het doek  waardoor een mooi spanningsveld ontstaat, transparante, waterige verf t.o.v  lagen structuur. Een ontdekkingsreis waarbij gevoel, materiaalverkenning, kleur en compositie aan de orde komen. Door te durven experimenteren zult u verrast zijn hoe bepaalde materialen werken op het doek en uiteraard mag u uw eigen schilderij mee naar huis nemen. 

Deze workshop is vooral ook geschikt als u losser wilt leren werken en de perfectie los wilt laten!.

 

Indien u geïnteresseerd bent in deze workshop dan kunt u via de link (bovenaan deze pagina) inschrijven.

Heeft u nog vragen over deze workshop, stel ze gerust via de informatie link. 

 

Hieronder impressie KB foods & drinks, de binnenplaats en restaurant

De workshop wordt in het Hellinghus gegeven.

Hieronder een impressie van de workshops  portret  in het Hellinghus 2021 en 2022