Atelier Anke's Arte aan de kleine oosterstraat 1 in de binnenstad van Dokkum doet mee aan de expositie van het Friese landschap. De volgende kunstenaars zijn in haar atelier vertegenwoordigd:

https://www.walterstoelwinder.com/ http://www.martentaekema.nl/ http://www.meldawibawa.nl/ http://www.sjoerdtjehak.nl/

http://www.oesjezegel.nl/Schilderijen_Oesje_Zegel/Welkom.html    http://ceeskaspersma.nl/

 

Vanaf 21 juli tot en met 2 september 2018.

Het Friese Landschap pakt uit deze zomer. Tientallen professionele kunstenaars tonen deze zomer ‘hun’ Friese Landschap aan de bezoekers van Leeuwarden-Friesland, Culturele Hoofdstad van Europa 2018. 

Het begon vorig jaar met een idee van kunstenares Sjoerdtje Hak, die het publiek graag kennis wilde laten maken met haar favoriete provincie, Friesland. Maar ja hoe doe je dat. Sjoerdtje nam contact op met Tjeerd Landman, een kunstenaar die het Friese land eveneens een warm hart toedraagt. Evenals Sjoerdtje is Tjeerd echter niet zo van het organiseren en op zijn voorstel werd contact gelegd met Henk Dillerop, dichter en beeldend kunstenaar, maar vooral iemand die graag organiseert en samen met zijn vrouw Aleida een galerie in Leeuwarden heeft. Na een paar ontmoetingen werd iedereen steeds enthousiaster, rolden de namen van landschapschilders over de tafel en werd de ‘organisatie’ aangevuld met Jitse en Rigtje Sikkema van galerie Buitengewoon in De Wilgen. Een prachtig gelegen galerie waar in het verleden succesvolle exposities zijn gehouden met het werk van Jentsje Popma (30 september 1921).  

Natuurlijk mag het werk van Jentsje Popma niet ontbreken op deze tentoonstelling. Er werd contact gelegd met het bestuur van de stichting en die wilde graag werk beschikbaar stellen. Zo zullen er in galerie Westerkade in Leeuwarden zogenaamde ‘Dijk’-schilderijen van Popma te zien zijn. In deze galerie in het souterrain van een monumentaal pand aan de gracht in Leeuwarden is verder werk te zien van o.a. Renée Tweehuysen, Walter Stoelwinder,, Jia Bei Le, Marten Taekema Reinder Ourensma en Janneke Hengst. 

Het aardige van deze zomer expositie is dat er kunst van een kunstenaar op meerdere plekken is te zien en ook dat maakt het zo aantrekkelijk om een route samen te stellen. Schilderijen van Janneke Hengst bijvoorbeeld zijn niet alleen in Leeuwarden te bewonderen, maar ook bij galerie Buitengewoon in de Wilgen. Naast de schilderijen van Margreet Boonstra, Hendrik Elings en Sjoerdtje Hak worden daar beelden van Els van der Glas en Jitse Sikkema  ten toon gesteld. 

Deelnemende galerie in Leeuwarden is verder Bella Vista met modern werk van Monique Buising en daarnaast opent kunstenaar Dirk Beintema in de Culturele Hoofdstad zijn deuren evenals de kunstenaars in de Floris Verster Ateliers. Andere galeries/ateliers die mee doen zijn: Galerie der Franeker Courante Kunsten in Franeker met werk van Douwe Elias, galerie Efterom in Wijnjewoude met werk van o.a. Wim van der Veer en verder in overal de provincie zoals de galerie van Hiske Wiersma met eigen werk; atelier Martin Sybesma; galerie In Prent en Beeld; Galerie Sudergenaal, Galerie Lauswolt; expositieruimte Klaas Werumeus Buning; Atelier Anke’s Arte in Dokkum ; galerie Bax Kunst; galerie Cees Kaspersma; galerie Kunst in Beweging en tot slot galerie Dinie Boogaart in Nijega.

Achttien prachtige, unieke locaties in Friesland waar je deze zomer, het jaar dat Leeuwarden-Friesland, Culturele Hoofdstad van Europa is kunt genieten van prachtige, unieke kunst over Het Friese Landschap, dat inderdaad deze zomer uitpakt!

Cees Kaspersma - Vlieland

Marten Teakema

Jachthaven Schiermonnikoog

Melda Wibawa

Walter Stoelwinder

Skutsjesilen

Anke Dijkstra Wijnia 

model op het WAD

Sjoerdtje Hak