Kunstweekend Beetsterzwaag 2018

Ook dit jaar weer maakt Beetsterzwaag zich op voor een groots evenement: het jaarlijkse Kunstweekend Beetsterzwaag 2018 georganiseerd door de Stichting Kunst Promotie Beetsterzwaag. Op zaterdag 14 en zondag 15 juli 2018 zullen weer op vele locaties in en om de Hoofdstraat bijzondere exposities te zien zijn o.a. schilderkunst, grafiek, beeldhouwwerken, sieraden en keramiek. Topkunst, professionele kunst maar ook amateur kunst. Kortom voor elk wat wils. Het thema is dit jaar: reizen. Dit houdt verband met de Culturele Hoofdstad 2018 waarvan kernbegrippen zijn verbinding, grenzen verleggen. We richten ons op het buitenland en kunst geïnspireerd door een ander land. De reiziger Tinco Lycklama, die ooit met zijn collectie een museum had in Beetsterzwaag had speelt hierbij ook een belangrijke rol. 

 

Verder is er overal muziek, straattheater, toneel, dans en voordrachten.

Bovendien worden er dit jaar een aantal tussentijdse activiteiten georganiseerd, waaronder met een kunstenaar aan tafel, een lezing over IJsland, een workshop vilten, een kursus tapdance en een vinylalbum luistersessie. 

 

Anke laat haar kunsten kunt u zien bij restaurant Baboeshka http://www.baboeshka.frl/ waar zij bij mooi weer op het terras portretten van voorbijgangers gaat vastleggen op het doek

Voor meer informatie: http://www.kunstweekend.frl/ en facebook