Workshop PORTRET schilderen bij Gejut in Egmond aan Zee.

Op deze bijzondere locatie (500m van de zee) ga ik op zaterdag 6 juli een workshop PORTRET en op vrijdag 5 juli een workshop LANDSCHAP Egmond aan zee 2024  geven.

Naast diverse workshops op locatie gegeven te hebben, zoals Apeldoorn, Boazum, Hitsum, Twijzel en Franeker is dit nu je kans om in Noord Holland bij mij deze unieke workshop(s) te volgen. 

 

Hoe gaan we deze dag te werk:

 

Je neemt zelf een portretfoto mee welke we als uitgangspunt nemen voor het uiteindelijke schilderij.

Ik leer ik je dan ook graag mijn manier van portret schilderen. De technische opbouw vanuit de ondergrond met structuur & acrylverf en het schilderen van het uiteindelijke portret in olieverf demonstreer ik in stappen, waarbij je na elke stap meteen zelf aan de slag kunt. Ook gaan we aan de slag met het oefenen van het portret in houtskool, je zult ervaren hoe fijn dat werkt.

We gaan werken met materiaalcontrast op het doek waardoor een mooi spanningsveld ontstaat, transparant, waterige verf tov lagen structuur. Een ontdekkingsreis waarbij gevoel, materiaalverkenning, kleur en compositie aan de orde komen. Door te experimenteren experimenteren zal je verrast zijn hoe bepaalde materialen werken op het doek en duidelijk mag je eigen schilderij mee naar huis nemen. 

Deze workshop is vooral ook geschikt als je vrijer wilt leren werken en de perfectie los wilt laten!.

 

 Je leert in 1 dag met verschillende technieken werken, een getekend portret in houtskool (studie), onderlaag in acrylverf en het meditatieportret in olieverf. Deze workshop is geschikt als je wilt ontdekken of portretschilderen wat voor jou is. Ook als je ervaring hebt kun je je kennis verbreden en experimenteren met verschillende materialen.

 

 

 

Programma dagworkshop:

 10.00-12.30 - ontvangst met koffie/thee lekkers, workshop                                          programma  ochtend 

12.30-13.30 - geheel verzorgde lunch bij Gejut

13.30-16.00 - workshopvervolg

16.00-16.30-  nabespreking incl. borrel en bite

 

Kosten voor deze geheel verzorgde dag zijn  € 145,- pp   *inclusief schildersmaterialen en schildersdoek (zelf wel een foto meenemen) 

Als je 2 dagen wilt deelnemen aan de workshop dan betaal je een gereduceerd tarief van € 275,- pp 

Heb je nog vragen over deze workshop, stel ze gerust via de informatielink.

Impressie van de sfeervolle ruimte waar de workshop gehouden wordt.

Hieronder een foto impressie van diverse workshops in Franeker en Dokkum