Galerie Franeker 


Hallo en welkom op mijn site.  Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in mijn werk. Graag laat ik je kennis maken met mijn galerie in Franeker en wat mijn werkzaamheden zijn.

Sinds niet al te lange tijd heb ik mijn droom in vervulling zien gaan, ik heb hier (naast mijn atelier in de binnenstad van Dokkum een Galerie, Atelier, ontmoetingsplek en creatieve ruimte ineen. Ik wil hier graag vele activiteiten gaan doen om mensen kunst van dichtbij te laten ervaren.  

 

Ik schilder naast mijn vrije werk tevens portretten in opdracht. Heb je interesse in één van mijn schilderijen of een ander kunstwerk uit de etalage (welke met regelmaat wisselt) of een andere vraag dan kun je informatie krijgen via onderstaande link. Uiteraard kun je ook binnen wandelen als ik open ben in de weekenden, mocht ik er niet zijn dan kun je me uiteraard bellen of mailen voor een afspraak.

Met enige regelmaat geef ik ook workshops in Franeker, kijk op deze link voor meer informatie workshops

naast deze workshops ga ik in september starten met portretlessen in Franeker, ben je hierin geïnteresseerd?, meer info via portretlessen

 

In de galerie vind je een diversiteit van mijn collectie schilderijen waaronder dit schilderij uit mijn serie "modellen op het wad en in het water". 

Lisa Marin in het water 

Met haar schilderijen “model op het WAD en in het WATER” wil Anke u meenemen in haar emotie op het doek. Deze innerlijke emotie vertaalt zij in het model in haar natuurlijke (friese)omgeving.

Alsof het model verbonden is met de aarde, zo uit het slik getrokken is....als of zij zichzelf in een serene rust totaal overgeeft aan het water, haar natuurlijke omgeving.

Met haar emotie weet zij het model te verbinden met een landschappelijke ervaring, hiervoor gebruikt zij haar eigen pure lichamelijke ervaring.. Tijdens het schilderproces is Anke dicht bij zichzelf en ervaart zij puur het moment. Het hectische leven van alle dag, de beslommeringen, het moeten en het zorgen voor laat zij los in haar eigen wereld van het creëren op het doek. “Dichter bij mezelf dan dat kan ik niet zijn”

Deze vertaling vindt zij in het wad, het aardse, het fysieke, het gevoelsmatige, de verbinding van zichzelf met de natuur. Alsof zij een weerspiegeling van zichzelf op het doek heeft weten te vertalen......                    

Anke neemt u graag mee in haar wereld op het wad en in het water.

 

Interesse naar meer schilderijen uit deze serie? WAD&WATER