Home » Vrijheid

Franeker pop-up


VRIJHEID

Hallo en welkom op mijn site.  Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in mijn werk. Graag laat ik je kennis maken met mijn pop-up galerie in Franeker en wat mijn werkzaamheden zijn. Dit portret heb ik geschilderd in mijn atelier aan de kleine oosterstraat in Dokkum waar je tevens (op afspraak) kunt kennismaken met mij en de diversiteit in mijn werk.

 

Heb je interesse in dit schilderij of een andere vraag dan kun je informatie krijgen via onderstaande link.

Dit portretschilderij “vrijheid” geeft voor mij het gevoel van overgave, rust, zaligheid, vooruitzicht naar de toekomst en het achterlaten van het verleden weer. Uiteraard geef ik jouw als toeschouwer de vrijheid om zelf te vertalen welke betekenis dit voor jouw heeft.

Daarnaast geeft het schilderproces mijzelf als kunstenaar ook een gevoel van vrijheid wat ik met mijn losse schildertoets overbreng op het doek. Direct geplaatste toetsen geven een enorme dynamiek weer.

De opbouw van dit schilderij bestaat uit verschillende lagen (eerste laag in acrylverf, overige lagen in olieverf) van transparant en chaos naar steeds meer vorm, verdikking en verfijning op het doek.

 

Het explosieve kleurgebruik geeft het portret een extra dimensie.

Vrijheid