Op  ZATERDAG 5 juni 2021 geef ik  een dag workshop portret op een bijzondere binnen locatie te BOZUM (frl.). Dit jaar zal de workshop ivm de grote belangstelling en rekening houdend met de maatregelen (mbt de afstand) rondom COVID-19 plaatsvinden in de kerk. Hier hangt een prachtige sfeer wat zeker ook inspirerend zal werken. 

De dag wordt geheel verzorgd inclusief ontvangst met koffie & gebak en  een uitgebreide lunch op een andere locatie (buiten bij mooi weer).

Deze workshop is volgeboekt, je kunt je aanmelden voor de reservelijst. Er zijn nog een aantal plekken vrij voor de workshops PORTRET op 28 & 29 mei in Dokkum.

 

Graag leer ik je in 1 dag mijn manier van portret  schilderen. Mijn eigen technische opbouw vanuit de ondergrond met structuur & acrylverf en het schilderen van het uiteindelijke portret in olieverf ga ik je demonstreren in stappen, waarbij je na elke stap gelijk zelf aan de slag kunt. Tevens gaan we aan de slag met het oefenen van het portret in houtskool, je zult ervaren hoe fijn dat werkt.

Graag neem ik je mee in mijn vertaalslag van het portret. Hierbij in het kort uitleg over wat we gaan doen.

We gaan werken met materiaalcontrast op het doek  waardoor een mooi spanningsveld ontstaat.

Transparante, waterige verf t.o.v  lagen structuur. Een ontdekkingsreis waarbij gevoel, materiaalverkenning, kleur en compositie aan de orde komen. Door te durven experimenteren zal je verrast zijn hoe bepaalde materialen werken op het doek en uiteraard mag je je  eigen schilderij mee naar huis nemen. 

Deze workshop is geschikt voor de beginnende en gevorderde schilder.


Kosten: Euro 110,- inclusief schildersmaterialen/doek afm. 40 x 50 cm portret
  (zelf een foto meenemen)

 

Programma

zaterdag 5 juni

09:30-10:00  - Koffie/ thee met gebak & introductie

10:00-12:30  - Workshop ochtend

12:30-13:00  - Uitgebreide lunch 

13:00-15.30  - Workshop vervolg 

15.30-             - Nabespreking met een borrel

 

 

impressie van de workshop in Bozum (2019) 

Impressie van het interieur van de kerk te Boazum.