Dagworkshop PORTRET in mijn nieuw gevestigde Galerie & Atelier te Franeker.

Ook in Franeker heb ik inmiddels een fantastische plek gevonden en ga ik starten met een workshop portret schilderen en tekenen,

ik heb de volgende 2 data gepland:

Vrijdag 16 december van 9:30 tot 16.30 of

zaterdag 17 december van 9:30 tot 16.30

Je leert in 1 dag met verschillende technieken werken, een getekend portret in houtskool (studie), onderlaag in acrylverf en het uiteindelijke portret in olieverf.  Echt ideaal als je ook eens wilt ervaren hoe het is om met olieverf te schilderen.


Programma dagworkshop:

vrijdag 16 of zaterdag 17 december 2022

 

 9:30               - ontvangst met koffie/thee gebak

10:00-12:30  - workshop ochtend in mijn atelier

12:30-13:30  - uitgebreide lunch bij Bistro Sinnyn

 https://sinnyn.nl/

13:30-16:30  - workshop vervolg incl. nabespreking en drankje

 

Kosten voor deze geheel verzorgde dag zijn € 125,-- p.p.  *inclusief schildersmaterialen/doek 40 x 50 cm (zelf een portretfoto meenemen)  

 

De workshop wordt door mij gegeven in mijn atelier aan de Dijkstraat 50 in Franeker. Je zult geïnspireerd raken door deze creatieve omgeving waar ook veel van mijn schilderijen te zien zijn.

 

Graag leer ik je mijn manier van portretschilderen. mijn technische opbouw vanuit de ondergrond met structuur & acrylverf en het schilderen van het uiteindelijke portret in olieverf demonstreer ik in stappen, waarbij je na elke stap meteen zelf aan de slag kunt. Tevens gaan we aan de slag met het oefenen van het portret in houtskool, je zult ervaren hoe fijn dat werkt.

Graag neem ik je mee in mijn vertaalslag van het portret. Hierbij leg ik in het kort uit over hoe we te werk gaan.

We gaan werken met materiaalcontrast op het doek waardoor een mooi spanningsveld ontstaat, transparante, waterige verf t.o.v  lagen structuur. Een ontdekkingsreis waarbij gevoel, materiaalverkenning, kleur en compositie aan de orde komen. Door te durven experimenteren zal  je verrast zijn hoe bepaalde materialen werken op het doek en uiteraard mag je je eigen schilderij mee naar huis nemen. 

Deze workshop is vooral ook geschikt als je losser wilt leren werken en de perfectie los wilt laten!.

 

Indien je geïnteresseerd bent in deze workshop dan kun je je via de link (bovenaan en onderaan deze pagina) inschrijven.

Heeft u nog vragen over deze workshop, stel ze gerust via de informatie link. 

 

Impressie van mijn galerie & atelier te Franeker                                                      Impressie bistro Sinnyn te Franeker

Hieronder een impressie van diverse workshops in Dokkum.